24 Haziran 2021

Yaratıcılığınızı harekete geçirecek filmler…

Ne yaparsanız yapın içinizdeki yaratıcılığı açığa çıkaramıyor musunuz? Başarılı olmak için küçük bir ipucu yeter de atar mı diyorsunuz? O zaman ihtiyacınız olan o ilhamı beyazperdeden almaya ne dersiniz? İşte karşınızda içinizdeki yaratıcılık ateşini körükleyerek o filmler…
 
Yüzyıllardır yaratıcı insanlar; bilimde, sanatta, iş dünyasında ilerlemenin itici gücünü oluşturdular. Onların hayallerine hayat veren yaratıcı düşünceleri sayesinde insanoğlu varlığını güçlendirerek devam ettirmeyi başardı. Kimileri için yaratıcılık var olmanın yegâne nişanesi gibiyken kimileri için de imkânsızın diğer adıydı. Zira yaratıcılık için farklı düşünme yetisi, olaylara yeni bir bakış açısıyla yaklaşma, yeni olana karşı merak, bitip tükenmek bilmeyen bir öğrenme isteği gerekliydi. Ancak daha da önemlisi içindeki yaratıcı insanı açığa çıkaracak bir ateşleyici lazımdı. Bu kimi zaman en yakın arkadaşımız, kimi zaman aile ferdimiz, kimi zaman fikirleriyle bize yol gösteren öğretmenlerimiz kimi zaman da bilime ve insanoğluna ilham vererek yol gösteren bir film olabiliyordu.  Peki, ama gerçekten de yaratıcılığınızı açığa çıkarmanıza yardımcı olacak filmler var mıydı? Bilim kurgu filmlerinin bugünün bilim dünyasına yol gösterdiği gerçeğinden yola çıkarak da diyebiliriz ki; neden olmasın? İşte karşınızda başarının ipuçlarını vererek yaratıcılığınızı harekete geçirme konusunda size yol gösterecek filmler…
 
Frida
Azim, hırs, yaratıcılık ve koşullar ne olursa olsun ümidini kaybetmemek üzerine bir film seyrederek hayata dair bakış açınızı yenilemek istiyorsanız bu film tam size göre. Filmlere taş çıkartacak türden yaşamıyla tüm dünyanın ilham kaynağı haline gelen Meksikalı sürrealist ressam Frida Kahlo’nun hikâyesini konu alan film 6 dalda akademi Ödülü’ne aday olmuş 2 dalda da Oscar kazanmıştır. İmkânsızlıklar karşısında ümidini kaybetmeyerek hayal gücünün de yardımıyla hayatı bambaşka bir yere doğru evriltmenin mümkün olduğunun işlendiği Frida filminde ünlü ressamın çocuk yaşta geçirdiği kaza sonrası acılar içinde yatağa mahkûm olması ve sonrasında gelişen olaylar ele alınıyor. Filmde yatağa mahkûm haldeyken bile ünlü ressamın yaratıcılığını harekete geçirerek odasının tavanına koydurttuğu aynadan kendi otoportrelerini tuvale aktarışı, Amerika’nın en ünlü ressamlarından Diego Rivera ile olan aşkı son derece başarılı oyunculuklarla izleyiciye sunuyor.
 
Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler!
Film, Nick Naylor adlı bir tütün endüstrisi lobicisinin sigara endüstrisinin sarsılmaz varlığını devam ettirmek adına birbirinden yaratıcı argümanlarla nasıl bu sektörü savunduğunu oldukça keyifli bir dille izleyiciye anlatıyor. Son derece akılcı senaryosu ile seyirciyi büyüleyen filmde Nick Naylor, ülkenin önde gelen sigara üreticisi bir firmanın sözcüsü olarak sağlık örgütlerine ve sigaranın toplumdaki olumsuz imajına rağmen sigara üreticilerinin ve sigara tiryakilerinin haklarını savunuyor. Elbette bunu yaparken de kriz yönetimi, kurumsal iletişim, müzakere taktikleri gibi konularda yaratıcılığını konuşturarak izleyiciye ilham veriyor.
 
Henry Ford
Bu film tam her şey bitti derken doğru öngörüleri sayesinde zirveye çıkmayı başarmış ve iş dünyasına adını altın harflerle kazımayı başarmış olan Henry Ford’un yaşamını anlatıyor. Filmde, Henry Ford isminin Amerika’da yenilik denilince ilk akla gelenlerden olmasının altında fikrine sonsuz güven, azim, hırs, zorlukların üzerine büyük bir inançla gitme ve yaratıcılık gibi kavramların yattığı büyük bir incelikle işleniyor. Filmde ayrıca çalışma hayatının kökünden değişime ve dönüşüme uğratan işletme anlayışının nasıl ortaya çıktığı da ele alınıyor.
 
Jobs
Dijital dünyanın en önemli temsilcilerinden biri olan Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs’un ilk öğrencilik yıllarından iPod’u tanıttığı döneme kadar olan süreçte yaşadıklarını ele alan film, özellikle girişimciler için ilham verici nitelikte. Zira film, yeni girişimciler için adeta bir rol model olan Steve Jobs’ın küçük bir garajda başlayıp ünü sınırları aşarak tüm dünyaya yayılan girişimini hayata geçirirken yaşadıklarına mercek tutuyor. Hayal gücünün ve yaratıcı düşüncenin rehberliğinde teknoloji dünyasının devi olmaya giden yolda Jobs’ın kendisini nasıl motive ettiği, olaylarla yaklaşımı, her düşüşün ardından yılmadan yeniden ayağa kalkışının da konu edildiği film adeta bir azim ve başarı öyküsü.