03 Ağustos 2021

Hayatınıza konfor ve kolaylık katacak 7 mobil uygulama…

Akıllı telefonlarımız sayesinde günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen mobil uygulamalar sayesinde yabancı dil seviyenizi geliştirebilir, gideceğiniz yere kolayca varabilir, dünyada olup biten gelişmeleri yakından takip edebilir, evinizi spor salonuna çevirebilir hatta kendi kendinizin muhasebecisi olabilirsiniz. Peki, ama nasıl? İşte karşınızda yaşamınızı daha konforlu hale getirmenize yardımcı olacak 7 mobil uygulama!
 
1- Voscreen
Günümüzde İngilizce bilmek artık hepimiz için bir zorunluluk haline geldi. İşte tam da bu ihtiyaca cevap niteliğinde bir uygulama olan Voscreen, İngilizceyi eğlenerek öğrenmenizi sağlıyor. İngilizcesini daha da iyi bir seviyeye taşımak isteyenler için geliştirilmiş olan Voscreen uygulaması, maksimum 15 saniyelik filmlerden, belgesellerden, dizilerden alınmış sahnelerden oluşan video içeriklerinden meydana geliyor. Ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulama hem doğal bir öğrenme sürecine hem de yabancı dil öğrenirken motivasyonunuzun artmasına yardımcı oluyor. Başlangıç, temel, orta, üst ve ileri olmak üzere her seviyeye uygun içeriklerin yer aldığı uygulama, İngilizce kelimelerin telaffuzlarını doğru bir şekilde öğrenmenize ve kelime dağarcığınızın gelişmesine de katkıda bulunuyor. Uygulamada, izlediğiniz her videodan sonra o videoda geçen bir cümle İngilizce altyazı olarak ekranda beliriyor. Videoda geçen cümlenin anadilinizdeki karşılığı iki seçenek halinde size soruluyor. Sorulan cümleyi yazılı olarak da görebiliyorsunuz. Uygulama verdiğiniz cevapları sahip olduğu algoritmalar sayesinde analiz edip İngilizce seviyenizi de ölçüyor. Bir sonraki aşamada size gösterilecek olan videoda bu yöntemle belirleniyor. Özetle Voscreen bir yandan eğlenirken bir yandan da dil öğrenmenize olanak sağlıyor.

2- Google PhotoScan
Yaşadığı özel ve keyifli günleri ölümsüzleştirmek adına sürekli fotoğraf çekenlerden misiniz? Peki ya bu fotoğrafları nasıl muhafaza ediyorsunuz? Eskide ne güzel albümler vardı şimdi kalmadı diye üzülmeyin. Google Photos'un Photoscan adlı eşsiz uygulaması sayesinde fotoğraflarınızı yüksek kalitede tarayıp saklayabilirsiniz. Uygulama sayesinde taradığınız fotoğrafları isterseniz film rulosuna kaydedebiliyor isterseniz de Google Photos hesabınıza yükleyebiliyorsunuz. Böylelikle fotoğraflarınızı ilk günkü gibi nasıl saklayacağınız da bir sorun olmaktan çıkıyor. Hem iOS hem de Android kullanıcılarının hizmetine sunulan uygulama ile fotoğraflarınızın kaybolmasına ve kalitesinin yitip gitmesine fırsat vermeden dijital ortamda saklayabiliyorsunuz. Ücretsiz olarak indirilen uygulamanın en can alıcı özelliği ise teknoloji yardımıyla basılı fotoğraflardaki kusurları ve renk bozulmalarını düzeltebilmesi.

3- Trafi
Diyelim ki yabancısı olduğunuz bir yerdesiniz ve hangi toplu taşımayı kullanmanız gerektiğine dair en ufak bir fikriniz de yok.  İşte tam o anda Trafi uygulaması imdadınıza yetişiyor. Dünya üzerinde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Trafi, Türkiye'de toplu taşıma araçlarının gerçek zamanlı verileriyle rota planlama hizmeti sunuyor. Trafi; metrobüs, vapur, feribot, izban, metro ve otobüs için tarife bilgilerini sunarak seyahatinizi planlıyor ve yolculuğunuzu kolaylaştırıyor. Yurt dışına çıkacağınız zaman da bu uygulamayı rahatlıkla kullanabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

4- Sworkit
Pandemiyle birlikte eski alışkanlıklarımızın pek çoğuna geçici bir süreliğine elveda diyerek evlerimizde daha çok vakit geçirmeye başladık. Mesela artık eskisi gibi büyük bir rahatlıkla spor salonlarına gidemiyoruz. Ama bu durum spordan uzak kalacağınız anlamına da gelmiyor. Zira Sworkit uygulaması spor salonunu evinize taşımanıza yardımcı oluyor. Milyonlarca kullanıcısı olan uygulama sayesinde ev ortamında ekipmansız bir şekilde güç, kardiyo, yoga, esneme gibi egzersizleri kolayca yapabiliyorsunuz. Önemli olan vücudunuzda hangi bölgeyi çalıştırmak istediğinize karar vermek ve uygulama üzerinden buna uygun antrenmanları seçmek. Kişisel antrenörünüz olmaya aday bu uygulama süreyi de kendinize göre ayarlamanıza fırsat veriyor.  Ücretli bir uygulama olan Sworkit’i 7 gün boyunca ücretsiz deneyebiliyorsunuz.

5- Bundle
Her gün dünya üzerinde onlarca olay yaşanıyor. Bunların kimine haber bültenleri sayesinde tanıklık edebiliyoruz. Peki ya bilmediklerimiz? Dünyadan haberimiz olsun diye onlarca haber sitesi arasında savrulup durmaktan bizi kurtaran uygulamanın adı Bundle. Yerli bir uygulama olan Bundle, dünyanın dört bir yanında meydana gelen haberleri derleyerek size sunuyor. Gündemde öne çıkan başlıkları, son dakika gelişmelerini ve farklı ilgi alanlarına yönelik çok sayıda kaynağını da kullanıcılarıyla buluşturan Bundle, kendi bakış açınıza ve ihtiyaçlarınıza hitap eden kaynakları takip ederek tamamen kişiselleştirilmiş bir haber akışı oluşturabilmenize de yardımcı oluyor. Üstelik Bundle’ın çevrim dışı modu sayesinde bağlantınız kopsa da haberleri okumaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca Bundle’ın gönderdiği bildirimler yardımıyla son dakika gelişmelerinden de herkesten önce haberdar oluyorsunuz.

6- Spendee
Siz de her ay sonu evdeki hesap çarşıya uymadı diyor musunuz? O halde gelir ve giderleri eşitleyebilmeniz ve birikim yapabilmeniz için kişisel bir finans uygulaması kullanmanız şart. Spendee de bu amaç için biçilmiş kaftan. Harcamalarınızı takip etmenize olanak sağlayan Spendee, bir nevi kendi kendinizin muhasebecisi olmanıza yardımcı oluyor. Yaptığınız harcamaları sınıflandırarak giderlerinizi daha derli toplu bir şekilde görmenize imkan sunan uygulama, fazla harcama yapılması durumunda da bildirim göndererek sizi uyarıyor. Spendee’nin ücretli sürümü ayrıca Spendee hesabınızı, bankadaki hesabınız ile senkronize etmenize de izin veriyor. Bu sayede yapmış olduğunuz her harcama otomatik olarak uygulamada görünüyor.

7- Notion
Çalışırken veriminizi artırmaya yardımcı olacak metotlardan birisi de not tutmak. Günümüzde her şey dijitalleşmişken kalem kâğıt ile not tutmak size de zor geliyorsa o zaman Notion uygulamasını kullanmalısınız. Bu uygulamayla not alabilir; bunlara başlıklar ekleyebilir, listeler oluşturabilir ya da internet linklerini görsel olarak ekleyebilirsiniz.