• Anasayfa
  • Sizden Haberler
  • Fiat İstanbul Bayisi İrfan Gürses: “Koç Topluluğu’nun sağladığı sinerji ile yaralarımızı saracağız”
29 Haziran 2020

Fiat İstanbul Bayisi İrfan Gürses: “Koç Topluluğu’nun sağladığı sinerji ile yaralarımızı saracağız”

Koç Topluluğu ile yarım asra yakın bir süredir kesintisiz bir iş birliği içinde olan İstanbul Fiat Bayisi İrfan Gürses, pandemi süresi boyunca hayata geçirilen çalışmalar nedeniyle Koç Topluluğu’nun ferdi olmaktan dolayı bir kez daha gurur duyduğunu belirtiyor. Gürses, bu süreçte ihtiyaç duydukları pek çok bilgiye de KoçBayi sitesi üzerinden ulaştıklarını kaydediyor.

Koç Topluluğu ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı her zaman gurur ve mutluluk duyduklarını belirten İrfan Gürses, Topluluğun iş yapış ve toplumsal sorunlara yaklaşım şeklinde Kurucusu Vehbi Koç’un “Ülkem varsa bende varım” sözünün yansımalarını görmenin mümkün olduğunu söylüyor. İrfan Gürses, “Koç Topluluğu ihtiyaç olması hâlinde kaynaklarını Türk insanına ve Türkiye ekonomisine destek vermek amacıyla kullanmaktan hiçbir zaman kaçınmadı” diyor.

“Hayata geçirilen hizmetlerin değeri parayla ölçülemez”
Koronavirüs mücadelesinde de bu anlayışın kendisini gösterdiğini belirten Gürses, “Alışılagelmiş Koç Topluluğu yaklaşımı, çalışma biçimi ve disiplini içerisinde verilebilecek en büyük destek için hemen harekete geçildi. Tofaş fabrikasında hazırlanan numune alma kabinleri ve siperlikler, Arçelik’in üretim sorumluluğunu aldığı ve bence dünyada eşine az rastlanacak hızda gerçekleşen yerli ve millî solunum cihazı üretimi bu hastalığa yakalanan yurttaşlarımızın dertlerine derman oldu. Perde arkasında kalan birçok destek de beraberinde geldi. İnsanı odak noktasına alarak hayata geçirilen tüm bu hizmetlerin değerinin parayla ölçülemeyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuşuyor.

İrfan Gürses, bayiliklerini ve bölge distribütörlüğünü yürüttükleri markaların bu süreçte önce sağlık prensibi çerçevesinde hareket ederek koronavirüse karşı mücadele yöntemleri ve alınacak önlemlerle ilgili olarak kendilerini detaylı bir şekilde bilgilendirdiklerini de belirtiyor. Gürses, Koç Topluluğu şirketlerinin koruyucu ekipman ve hijyen malzemelerinin temini konusunda da kendilerine destek sağlaması neticesinde süreci daha güvenli ve sıkıntısız geçirdiklerine vurgu yapıyor.

“KoçBayi sayesinde ihtiyaç duyduğumuz bilgilere ulaşmak çok kolay oldu”
Koronavirüs salgını süresince doğru bilgilendirilme noktasında sitenin içerikleriyle kendilerine yol gösterdiğini İrfan Gürses, “Koronavirüsle mücadele günlerinde ülkemizin ve toplumumuzun iyileşmesine destek vermek üzere Koç Topluluğu tarafından atılan adımlara dair bilgiyi, bu platform sayesinde edindik. Bunun yanı sıra gecesini gündüzüne katarak bizlerin sağlığı için dur durak bilmeden çalışan Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi doktorlarının koronavirüs hakkında site aracılığıyla bilgilendirmelerde bulunması ve nasıl korunacağımıza dair yol göstermesi de son derece önemliydi. Özetle ihtiyaç duyduğumuz tüm bilgilere site üzerinden ulaştık.

Kurum bünyesi içinde iş yeri hekimimiz, iş güvenliği uzmanımız ve çalışanlarımızın da bulunduğu bir kurul oluşturduk. Bu kurulun çalışmalarına sitede yayınlanan bilgiler ışık tuttu. Yemekhane düzeni, ofis yerleşimleri ve müşteri karşılanmasına kadar tüm çalışmalarımızda bu bilgilerden faydalandık. Bu sayede de şu ana kadar hiçbir personelimiz koronavirüse yakalanmadı. Kuşkusuz bu, en büyük kazanımımızdır.” 

“Geleceğe umutla bakıyoruz”
Pandemi sürecinde yaşananlara ilişkin gözlemlerini de bizimle paylaşan İrfan Gürses, geleceğe dair öngörülerini de şöyle özetliyor: “Alınan önlemler ve kısıtlamalar neticesinde mart ayının 20’sinden itibaren mayıs sonuna kadar insan hareketliliği son derece azaldı. Bu durum ticari hayatı durma noktasına kadar getirdi. Bazı iş kollarında biliyorsunuz ticari faaliyet tamamen durduruldu. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ya birikimlerini kullandı ya da kredi çekmek zorunda kaldı. Bunların neticesinde de bulunduğumuz sektörler çok ciddi iş ve gelir kaybına uğradı. Ancak tüm bunlara rağmen biz Türk insanının son derece çalışkan, ticari zekâsı gelişmiş ve Türkiye ekonomisinin de bu tarz krizlere bağışıklığının yüksek, direncinin fazla olduğunu düşünüyoruz. Bu özellikler de bizim geleceğe umutla bakmamıza neden oluyor. Bu nedenle de çok hızlı toparlanacağımızı umut ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra içinde bulunmaktan büyük bir gurur duyduğumuz Koç Topluluğu’nun sağladığı fayda ve sinerji ile çok kısa zamanda yaralarımızı sararak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğimize sarsılmaz bir inanç duyuyoruz.”