02 Haziran 2022

5 adımda liderlik becerilerinizi geliştirin

Kimi zaman özel hayatınızda kimi zaman da iş yaşantınızda irili ufaklı gruplara ya da kişilere liderlik etmeyeniniz yoktur sanırız. Ancak buradaki önemli nokta liderlik etmek değil. Başarılı bir liderlik örneği sergilemek. İyi ama ne yaparsam yapayım, hangi metodu uygularsam uygulayayım bir türlü başarılı bir liderlik örneği sergileyemedim mi diyorsunuz? O halde liderlik becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak bu 5 adım tam size göre!

Hayatın pek çok noktasında küçük ya da büyük gruplara liderlik etmek zorunda kalıyor ama hiçbir zaman hayalini kurduğunuz o liderlik performansını sergileyemiyor musunuz? Ben lider olmak için doğmadım mı diyorsunuz? Belki de potansiyelinizin tam anlamıyla farkında değilsinizdir. Zira lider doğanların yanında lider olmayı öğrenenlerin sayısı hiç de azımsanmayacak ölçüde. Peki, ama lider kelimesinin hakkını vermek için ne yapmalıyım, hangi aşamaları izlemeliyim mi diyorsunuz? Gelin liderlik becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak bu adımlara daha yakından bakalım.

Kendinizle yüzleşin, geri bildirim isteyin
Lider dediğin her şeyin en doğrusunu yapar. Onun kararları sorgulanmaz. O, mükemmeldir bu yüzden de geri bildirime ve eleştirilmeye ihtiyacı yoktur. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız üzgünüz ama çok yanlış yoldasınız. Bu tip düşünce tarzı etrafında şekillenen liderlik anlayışı nereyeyse onlarca yıl geride kaldı. Unutmayın, siz de insansınız zaaflarınız ve egolarınız var. Tüm bunlar da sizi yanlışa götürecek birer sebep. Bu nedenle ekibinizden belli aralıklarla geri bildirim istemeniz sizi kusursuz bir lider olmaya doğru yaklaştıracak en etkili adımlardan biridir. Ayrıca güçlü ve zayıf yönlerinizi bilmek, hatalarınıza büyük bir yüreklilikle sahip çıkmak da size bu yolculukta yardımcı olacak adımlardan biridir. Hataların üstünü kapatmak yerine bunu açık yüreklilikle konuşarak ve de tartışarak ekibinize ne yapıp ne yapmamaları yönünde yol gösterip onları yüreklendirmiş olursunuz. Hataları konuşmak sizi daha iyisini yapmaya teşvik edecek, ekibinizle bunu paylaşmanız ise olaya farklı bakış açılarıyla yaklaşıp çözümler üretme noktasında size yardımcı olacaktır.

T insan olmaya gayret edin
Her şeyin dijitalleştiği, herkesin bilgiye kolayca eriştiği bir dönemde yaşıyoruz. Tek bir konuda uzmanlaşmış ve uzmanlaştığı alan dışına çıkamayan birinin lider olması mümkün ama bunu sürdürülebilir kılması ne yazık ki pek de olası değil. Bu yüzyılın yeni kavramı T insan olmak. Artık bir alanda derinlemesine bilgi sahibi olup aynı zamanda o alanla ilişkili farklı alanlarda da bilgi sahibi olmak altın değerinde. Çünkü hızın en önemli değer olduğu günümüzde karmaşık sorunlara anında ve çok yönlü düşünerek çözüm üreten donanımlı insanlar liderlik basamaklarını hızla tırmanıyor. İşte bu insanlara da T insan deniyor. T insanlar bilgi sahibi, dijital yeteneklerle donatılmış, çevik düşünebilen, kişiler arası ilişki ve iletişim yeteneklerine sahip, yetkin ve yaratıcı olmaları sayesinde rekabette bir adım öne geçiyor. Bunun için bolca okuyun, uzmanlık alanınızı destekleyecek beceriler edinmeye çalışın. Farklı departmanların işleyişi hakkında bilgi edinin. Unutmayın! Ekibinizdeki her bireyin yaptığı iş hakkında ufak da olsa bir bilgi sahibi olmanız onların size olan saygılarını pekiştirecektir.

Konuşmaktan çok dinlemeye zaman ayırın
Günümüz insanın en büyük sorunu dinlemekten çok konuşması. Herkesin öncelikli amacı konuşmak. Dinlemenin gücünün farkına varanların sayısı oldukça az. Bu silahı kullananlar ise zaten liderlik yarışında öne geçenler. Elbette lider olmanın gereklerinden biri kendinizi ve kurumunuzu kitlelere anlatmak ya da işlerin genel gidişatı ile ilgili ekibinizi bilgilendirmek, talimatlar vererek görevlendirme yapmayı gerektiriyor. Bunun için de konuşmak esas. Ancak dinlemeden sorunları tespit edip onlara uygun çözümler üretmek de takdir edersiziniz ki imkânsız. Dinlemek ayrıca size sorunlara farklı perspektiflerden bakabilme yetisi de kazandırır. Bu da iyi bir lider olmaya doğru giden yolda da eşsiz bir yetidir.

İletişim becerilerinizi geliştirin
Dünya var olduğundan beri hedef kitle ile paylaşımları artırmanın, sorunları tespit edip çözüm yolları bulmanın, konu ne olursa olsun daha iyiye ulaşmanın yolu sağlıklı bir iletişim kurmaktan geçer. İyi bir lider olduğunu düşündüğünüz kişileri bir aklınıza getirin. Hepsinin hedef kitlesiyle kusursuz bir ilişki kurduğunu göreceksiniz. Bunun için iyi hitabeti, beden dili kullanımını, empati kurmayı, gözlem yapabilmeyi mesajlarınızı açık ve net olarak vermeyi, iletişimi samimiyet üzerinden yapılandırmayı, satır aralarını okumayı ve proaktif olmayı öğrenmekle işe başlamalısınız. Ayrıca durumsal ve bağlamsal farkındalık duyusuna sahip olmak da iletişim becerileri gelişmiş büyük bir lider olma yolunda can alıcı öneme sahiptir.

Hedef belirleyin
Liderlik yolunda belki de en önemli şey hedef belirlemektir. Varmak istediğiniz yeri bilirseniz yani hedefinizi somutlaştırmışsanız kendinize buna uygun bir yol haritası oluşturup sonuca daha kolay ulaşırsınız. Aksi takdirde her rüzgârda rotanız şaşar ve günün sonunda nereye gittiğinizi bilmeden oradan oraya savrulursunuz. Bu nedenle işe mutlaka hedeflerinizi somutlaştırarak başlayın. Bu doğrultuda ekibinizle birlikte bir hareket planı oluşturun ve her ne olursa olsun bu plana sadık kalın. Hedefler doğrultusunda görevlendirmeler de yaparsanız yani herkes sorumlu olduğu şeyi bilirse karışıklığa da mahal vermemiş olursunuz.