14 Ocak 2022

Maserati pistlere dönüyor

Maserati, motor sporları stratejisindeki ilk adımını açıkladı ve 2023 yılında ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda yarışacağını duyurdu. Bugüne kadarki en hızlı, en hafif ve en güçlü Formula E yarış otomobili olan “Gen3” ile Sezon 9’dan itibaren pistteki yerini alacak olan Maserati, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda yarışan ilk İtalyan marka olacak.
  
Maserati, 2023 yılında ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda yarışacağını duyurdu. Sezon 9’dan itibaren, bugüne kadarki en hızlı, en hafif ve en güçlü Formula E yarış otomobili olan yeni Gen3 ile pistteki yerini alacak olan marka, DNA'sındaki yarışçı ruhu yeniden gözler önüne serecek ve aynı zamanda Formula E'de yarışacak ilk İtalyan markası olacak. Yüksek performanslı modeller üreten Maserati'nin köklü motor sporları geçmişi ile gelecek elektrifikasyon stratejisini bir araya getiren bu hamle, dünyanın ilk tamamen elektrikli motor sporları etkinliği olan ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası ile mükemmel bir uyum sergileyeceğinin sinyalini veriyor.
 
Maserati'nin tamamen elektrikliye geçiş hamlesi otomobil gamına verdiği “Folgore” ismi ile hız kazanırken; Formula E Dünya Şampiyonası, markanın performans ve yenilikçi çözümleri bir araya getiren benzersiz yarış mirasını ve geleceğine ışık tutan bu anlayışını aktarmak için mükemmel bir platform sunuyor. Önümüzdeki süreçte Grecale, GranTurismo ve GranCabrio ile Maserati MC20 dahil olmak üzere tüm yeni Maserati modelleri tamamen elektrikli çözümlerle de satışa sunulacak.
 
Maserati CEO’su Davide Grasso yapmış olduğu değerlendirmede: “Yarış dünyasının kahramanları olarak ait olduğumuz yere döndüğümüz için çok mutluyuz. Tutkudan güç alıyoruz ve doğamız gereği yenilikçiyiz. Yarışlarda mükemmellik konusunda köklü bir geçmişe sahibiz. Gelecek için performansı artırmaya hazırız.” dedi ve ekledi: “Daha fazla performans, lüks ve yenilik alanındaki yarışta, Folgore zirveyi temsil ederken aynı zamanda Maserati’yi de ifade ediyor. Bu nedenle, FIA Formula E Dünya Şampiyonası ile yarış dünyasına dönmeye ve dünyanın önemli kentlerinin merkezlerinde müşterilerimizle buluşarak Maserati’yi geleceğe taşımaya karar verdik.” şeklinde konuştu.

Formula E Kurucusu ve Başkanı Alejandro Agag ise: “Maserati'yi motor sporlarındaki yeni yuvasında görmekten dolayı son derece memnunuz. ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası, elektrikli yarış dünyasının zirvesi. En dinamik ve yenilikçi yüksek performanslı otomobil markalarının teknolojik becerilerini ve sportif yönlerini sergilemeleri için mükemmel bir ortam sağlıyor.” dedi.
 
Maserati ve motor sporları
Yarış her zaman Maserati'nin DNA’sında vardı. Marka, motor kaputunda kendi logosunu taşıyan ilk yarış otomobilini 1926 yılında Targa Florio'da görücüye çıkarttı Bu, Alfieri Maserati pilotajında 1,5 litreye kadar sınıfında birinciliği kazanan Tipo 26'ydı. Juan Manuel Fangio 1957'de Maserati ile F1 Dünya Şampiyonası'nı kazandı. Maserati en son 250F ile Formula 1 Grand Prix'sine katılan ilk kadın olan Maria Teresa De Filippis ile tek koltuklu yarış otomobili dünyasında görüldü. Son olarak benzersiz MC12 ile parkurlara çıktı. 2004 ile 2010 yılları arasında FIA GT Üreticiler, Pilotlar ve Takımlar Şampiyonasında 22 yarış (24 Saatlik Spa'da 3 zafer dahil) ve 14 şampiyonluk kazandı.
 

Fotoğraf galerisi