21 Ocak 2022

Opet Tarihe Saygı Projesi online’a taşındı

Opet Tarihe Saygı Projesi’nin 15 yıldan bu yana aralıksız devam eden çalışmalarına ışık tutan “Paylaştıkça Çoğalan Zenginlik!” sergisi, yerinde ziyaret edemeyenler için 3 boyutlu özel bir çalışma ile online ortama taşındı. Öte yandan PİRİ uygulaması ile proje kapsamında yapılan tüm çalışmalar dijital bir tur ile ziyaret edilebiliyor.
 
Opet’in “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında Gelibolu Tarihi Alanı’nda gerçekleştirdiği tüm çalışmalar ile “2018 Troya Yılı” kapsamında  ‘Arkeo-Köy’ kimliği kazanan Tevfikiye ve Etno-köy olarak yenilenen Çıplak Köyü’ndeki dönüşümün hikayesi, “Paylaştıkça Çoğalan Zenginlik! Çanakkale’nin Kültür Mirası: Gelibolu’dan Troya’ya Opet Tarihe Saygı Projesi” sergisi çatısı altında, Troya Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. “Paylaştıkça Çoğalan Zenginlik” sergisi, sosyal sorumluluk anlayışına yeni bir boyut kazandıran Tarihe Saygı Projesi’nin 15 yıllık serüvenine ayna tutuyor.  Çanakkale topraklarında hayata geçirilen fiziksel ve toplumsal dönüşümü tüm yönleriyle ele alan sergi yoğun ilgi üzerine sergi, dijital ortama da taşındı. Pandemi koşulları ve lokasyon etkisiyle yerinde ziyaret edemeyenler, www.opet.com.tr üzerinden 3 boyutlu bir şekilde sergiyi gezebilecek.
 
https://www.opet.com.tr/tarihe-saygi-projesi-paylastikca-cogalan-zengin-sergisi
  
PİRİ Tarihe Saygı Turu başlıyor
Öte yandan Tarihe Saygı Projesi, 15’inci yılında özel bir dijital bir tur olan PİRİ ile işbirliğine taşındı. Şehirlerin dijital turlarla gezilmesine imkan veren yeni nesil bir rehber olan PİRİ aplikasyonuna, Gelibolu Yarımadası’ndan başlayan ve Troya’ya uzanan Tarihe Saygı rotası eklendi. Tarihe Saygı Projesi’ne özel olarak hazırlanan rotada projeyle ilintili 27 durak bulunuyor. Tüm duraklar opera sanatçısı ve oyuncu Cihan Ayhan’ın anlatımı ile dinleyicilere sunuluyor. Piri mobil uygulaması, Appstore ve Googleplay üzerinde ücretsiz olarak  telefonlara indirilebiliyor.

Fotoğraf galerisi