27 Kasım 2020

Aksaray Bayisi Yusuf Atila Soylu: “Aygaz’ın gölgesi yeter’’

Pandemi süresince Aygaz üst yönetiminin kendilerini moral ve motivasyon açısından çok desteklediğini dile getiren Aygaz Aksaray Bayisi Yusuf Atila Soylu, “Takım ve ekip ruhu Aygaz’da hep vardı. Bu süreçte daha da kenetlendik” diyor.

Bize kendinizden bahsedebilir misiniz? Bu sektörde çalışma hikâyeniz nasıl başladı?
1969 yılında Konya ilinin Ereğli ilçesinde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise tahsilimi Ereğli’de yapıp 1993 senesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Sabah Gazetesi, Petlas Lastik A.Ş ve Tümosan Traktör A.Ş.’de yaklaşık 12 yıl profesyonel çalıştıktan sonra, 2005 yılında Aksaray’da Aygaz bayiliğine başladım. Evliyim ve iki çocuğum var.

Aygaz ile yolunuz nasıl kesişti?
Ailem Ankara’da Aygaz bayiliği yapıyordu. O zamanki yöneticiler Aksaray’da bir bayilik oluşturulacağını ve bizi tercih ettiklerini söylediler. Bende 2005 yılında görevimden istifa edip Aksaray ilinde Aysaray Akaryakıt Limited Şirketi’ni kurarak bayiliğe başladım.

Aygaz ve Koç Topluluğu'yla çalışmanın profesyonel iş yaşamında size kazandırdıkları neler?
Bir kere Aygazlı ve Koç Holdingli olmak bizlere ayrı bir hava vermekte. Halkın Koç Holding ve Aygaz’a duyduğu ilgi, bize de yansıyor ve farklı bir statü kazandırıyor.

Çalışma hayatında sizi başarıya götüren şeyler neler oldu?
Başlangıç olarak 12 yıl büyük şirketlerde çalışmanın büyük avantajı oldu. Öğrendiklerimi ve bilgi birikimimi kendi küçük işletmemde de uygulamak gelişmemde büyük katkı ve avantaj sağladı. Ayrıca Aygaz çok büyük bir camia, gerek saha yönetiminden gerek bölge müdürlerinden ve gerekse üst yönetimin bizlere katkısından oldukça memnunuz.

Koç Topluluğu’nun toplum yararına aldığı aksiyonlar ve gerçekleştirdiği çalışmalar konusunda ne düşünüyorsunuz?
Benim gözümde Koç Topluluğunun altına imza attığı bütün sosyal sorumluluk projeleri Türkiye ve insanlık için kilometre taşlarındandır. Özellikle merhum Vehbi Koç'un ‘’Ülkem varsa bende varım’’ sözüyle özdeşleşen aksiyonlar, çalışmalar, çevre dostu uygulamalar ve toplumsal gelişimi destekleyen faaliyetler oldukça değerlidir. Örneğin 2013 yılında başlatılan ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ Projesi kapsamında ülke çapında verilen burslar; Koç Topluluğu’nda deneyimlenecek stajlar ve alt projelerle mesleki eğitim kalitesinin artırılması için bir model oluşturmuştur. Bu proje, mesleğinde uzman olan işçi sınıfına daha kalifiye bir istihdam, üretimde verimlilik, çalışma hayatında süreklilik gibi kazançlar sağlamış ve bu özelliğiyle yüzyılın projesi olmayı hak etmiştir.

Yine sorumlu vatandaşlık bilinci doğrultusunda bireysel girişimciliğin yaygınlaştırılması fikrine dayanan ‘’Ülkem İçin’’ projesi de yakından takip ettiğim Koç Holding faaliyetlerinin başında geliyor. Temeli 2006 yılında hayata geçirilen bu projeyi duyduğumda; ‘’İşte yıllardır yitirilmiş olan duygumuzu bulduk’’ dedim. İnsanlık bilinci, sevgi, hoşgörü, gelişim, ilerleme, bütün olma gibi ilkeleri içinde barındıran bu projeyi halkımıza kazandırdığı için Koç Topluluğu’na canı gönülden teşekkür ederim.

Siz kendi şirketiniz çerçevesinde pandemi dönemine özel ne gibi uygulamalar hayata geçirdiniz?
Öncelikle sosyal mesafe kurallarına uyarak, tüm çalışma arkadaşlarımız ile maske, eldiven ve sıvı dezenfektan kullanımına özen gösteriyor, kendimizi koruyoruz. Ayrıca pandeminin başından bu yana çalışma arkadaşlarımız, 65 yaş üstü müşterilerimizin kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya dikkat ediyor.

Sektör olarak bu olağanüstü dönemden nasıl etkilendiniz?
Bu dönemde şirketimiz pozitif yönde etkilenmiştir. Satışlarımız geçmiş yılların aynı dönemine kıyasla biraz daha yukarıdadır.

Koç Topluluğu'nun bir ferdi olarak, pandemi sürecinde ‘dayanışma’ halinde olmak size yardımcı oldu mu? Ekonomik belirsizliğin gündemde olduğu zor günlerde, takım olmanın gücünü hissettiniz mi?
Evet dayanışma konusunda özellikle Aygaz üst yönetimimiz bizleri moral ve motivasyon açısından çok destekledi, burdan kendilerine teşekkür ediyorum. Takım ve ekip ruhu Aygaz’da hep vardı bu süreçte ve daha da kenetlendik.

Son olarak diğer bayilerimize hem de Aygaz ve Koç Grubu yöneticilerine iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?
Aygaz çok büyük bir şirket, burada 16 yılımız geçti. Tüm bayi arkadaşlarıma ‘’Bu sektörde Aygaz’ın gölgesi yeter’’ diyorum. Koç Grubu ve yöneticilerine ülkemize sağladığı katkılardan dolayı içtenlikle teşekkür ederim.





 

Fotoğraf galerisi