16 Haziran 2026

16 Haziran 2026 Gündemi

EKONOMİ 

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre sanayi üretim endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 3,7, yıllık bazda yüzde 6 artış gösterdi.

- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomide artan belirsizliklere ve zorlu dış koşullara rağmen, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin nisanda yıllık yüzde 6 arttığını belirterek, "Türkiye'yi küresel bir üretim merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin rüzgar potansiyelinin değerlendirilmesi için çalışmaların yoğunlaşacağını belirterek, nisan sonu itibarıyla kurulu kapasitedeki payın yüzde 12'ye ulaştığını bildirdi.

GÜNDEM

- Kapsamlı modernizasyon çalışmalarının tamamlandığı Etimesgut Havalimanı, "Ankara Havalimanı" ismi ve "ANK" koduyla hem ulusal hem de uluslararası operasyonlara hizmet vermek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.
 
- Jandarma tarafından 34 ilde düzenlenen "nitelikli dolandırıcılık ve yasa dışı bahis" operasyonunda, 4,8 milyar liralık hesap hareketliliği tespit edilen 293 şüpheli yakalandı; adliyeye sevk edilenlerden 159'u tutuklandı.

- Yunanistan ve İtalya adli makamlarınca göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla uluslararası seviyede aranırken düzenlenen operasyonla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan Irak uyruklu şüpheli tutuklandı.
 
DÜNYA

- Üst düzey ABD'li bir yetkili, İran'la mutabakat zaptının ABD adına Başkan Donald Trump ve Başkan Yardımcısı JD Vance tarafından, İran tarafında ise Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf tarafından imzalandığını açıkladı.

- Eski İsrail Başbakanı ve ana muhalefet partisi "Gelecek Var" lideri Yair Lapid, ABD ile İran arasında varılan mutabakatı eleştirerek, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun "savaşı kaybettiğini" söyledi.

- İngiltere Başbakanı Keir Starmer, 16 yaşından küçükler için sosyal medyanın yasaklanacağını ve yasağın gelecek yılın başından itibaren yürürlüğe girmesi için çalıştıklarını bildirdi.