09 Şubat 2022

Türkiye’nin en güzel kayak rotaları...

Uludağ, Erciyes, Kartalkaya, Sarıkamış... Kış mevsiminin en gözde destinasyonları olan kayak merkezleri ülkemizin dört bir yanına yayılan, her seviyeden kayak profesyonelleri ve amatörleri için sunulan tesis ve pist imkânlarıyla sporun adresi olmasının yanı sıra eğlenceli kış tatillerinin de aranan rotaları.

Kış demek Uludağ demek
Ülkemizin en ünlü kış turizmi destinasyonlarından Uludağ, kayak ve snowboard yapılabilen 28 kilometrelik pistleriyle kış sporları için eşsiz bir uğrak noktası. Aynı zamanda geniş bir yelpazeye yayılan konaklama imkânları, kış aylarına ayrı bir canlılık katan konser ve festival etkinlikleriyle eğlencenin de nabzının attığı yerlerden. Bursa ili sınırları içerisinde, metropollere yakınlığı da buraya ayrı bir cazibe katıyor. Ülkemizin en büyük kış sporları kompleksi olan, 1933 yılından itibaren kış ve doğa sporları denilince akıllara ilk gelen yerlerden Uludağ aynı zamanda kayak tesislerini de içine alan zengin bir doğal bitki örtüsü ve fauna sunan Uludağ Millî Park alanıyla da doğa tutkunlarının keyif dolu ziyaretler gerçekleştirebileceği bir rota.

Kadim miras: Erciyes Kayak Merkezi
Anadolu’nun en eski volkanik dağlarından biri olan Erciyes, kadim bir kültürel mirasın doruklarında kış sporları için en gözde rotalardan birini sunuyor. Kayseri ili sınırları içerisindeki Erciyes Kayak Merkezi 18 adet mekanik tesisi, 112 kilometre uzunluğundaki toplamda 41 ayrı pistten oluşan imkânlarıyla spor keyfini doruklara taşıyor. Kayak sonrası sunduğu alternatiflerle de bölgenin kadim mirasına yakından tanık olmanızı sağlayacak kayak merkezinde Mahalli Ürünler Çarşısı’na uğramayı ihmal etmeyin

Eşsiz manzaraların doruklarında: Kartalkaya
Bolu il merkezinin yaklaşık 40 kilometre güneyinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, kışların en güzel manzaralarla geçtiği Köroğlu Dağları’nda modern tesis imkânlarının yanında eşsiz bir doğa parçasındaki seyahat deneyimi olarak ön plana çıkıyor. Avrupa standartlarında Türkiye’nin en büyük snowpark pistine sahip olan merkezde, toplam uzunluğu 40 kilometreyi bulan 25 adet pistte kar kalınlığı Aralık-Nisan aylarında kış sporları için optimal seviyeleri sunuyor.

Tüm dünyada saygın bir tesis: Palandöken
Erzurum’un güneyinde yer alan Palandöken Kayak Merkezi, büyük slalom olarak tabir edilen, Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescilli iki pistiyle özellikle dikkat çekiyor. Ülkemizin uluslararası ölçekte de tanınırlığı olan merkezlerinden Palandöken, Kasım sonlarından Mayıs başlarına uzanan yaklaşık altı aylık bir periyotta kış sporlarına uygun bir kar kalınlığı ve kalitesi sunuyor. 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na da ev sahipliği yapmış olması buranın ne denli kıymetli bir merkez olduğunu gösterirken önemli bir cazibe merkezi olarak kış turizminin önde gelen noktalarından olma niteliğini sürdürmesini sağlıyor. Kayak ve snowboard için uygun kar yapısıyla göz dolduran toplam 70 kilometre uzunluğundaki pistlerinin yanı sıra yamaç paraşütü ve dağcılık gibi farklı doğa turizmi aktivitelerine de imkân vermesi ile Palandöken, dört mevsim canlı bir destinasyon.

Toz kristal kar yapısıyla Türkiye’nin Alpleri: Sarıkamış
Dünyada Alpler dışında pek az noktada görüldüğü için Alp rüyasıyla özdeş olarak nitelenen toz kristal yapılı karların eksik olmadığı Sarıkamış, özellikle snowboard ve off-pist sporları yapanlar için ülkemizde en çok tercih edilen yerlerden biri. Kars iline bağlı Sarıkamış ilçe merkezinde bulunan tesislerde, toplam pist uzunluğu 25 kilometre. Yılın büyük bir bölümü açık ve güneşli bir iklime sahip Sarıkamış’ta kar kalınlığının ilk yağışlardan itibaren çözülmeden yerde kalması buraya olan ilgiyi artırıyor. Etrafının sarıçam ormanlarıyla çevrili olması çığ riskini ortadan kaldırırken doğanın her daim yanı başınızda olduğunu hissedebileceğiniz bir kış tatili deneyimi sunuyor.