21 Ocak 2022

Mustafa V. Koç’un cümleleriyle yaşam…

Mustafa V. Koç aramızdan ayrılalı 6 yıl oldu. O, hep hatıramızda kaldığı gibi iyi bir birey, babacan bir patron, bir elinin verdiğini diğer elinin bilmesini istemeyen bir hayırsever, sevgi dolu bir eş ve baba; doğru bildiğinden şaşmayan, değerlerinden asla vazgeçmeyen, inandığının peşini bırakmayan, tutkulu bir insandı. Dokunduğu herkeste yüzleri gülümseten bir iz bırakan merhum Mustafa V. Koç'u saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.
 
Mustafa V. Koç hayatı boyunca tıpkı Vehbi Koç gibi “Ülkem varsa ben de varım” sözüne bağlı kalarak yaşadı. Koç Topluluğu’nun büyümesi için çalışırken hedeflerini de hep yüksek tuttu. Hayallerini açık yüreklilikle paylaştı, sosyal meseleler için çözümler üretti. Üzerinde durduğu konularda ne kadar başarılı olduğunu vefatının ülke çapında yarattığı dayanışma ruhuna bakarak da görmek mümkündü. Onun arkasından tüm Türkiye, tam da onun görmek istediği şekilde, tek yürek oldu. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, vefatının ardından yazdığı mektupta şöyle demişti: “Bundan böyle bize düşen görev; onun ilkelerine sahip çıkarak, adını en güzel şekilde yaşatmaktır. Onun yolunda, onun duruşuyla yürümeye devam etmektir.” Bizden Haberler olarak Mustafa V. Koç’un iş dünyasına, ilgi alanlarına, sosyal sorumluluğa, kısaca hayata bakışını, vizyonunu, dilinden dökülen kelimelerle sizlere aktarmak; onun yolundan yürümek isteyenlere biraz da olsa ışık tutmak istedik.

Untitled.png

“Çok çalışacaksınız, yorulmak bilmeyeceksiniz, şikâyet etmeyeceksiniz. Kurumu iyi bilip yeni gelişmeleri araştıracaksınız. Tutarlı, açık dürüst ve güvenilir olacaksınız.”

MVK-FOTO41.jpg 

“Artık en büyük, en güçlü ve en zekilerin değil zamana ayak uydurabilenlerin, hesaplı risk alabilenlerin, yeniliğe ve eleştiriye açık olabilenlerin, hata yapsa da hızlıca öğrenebilenlerin kazandığı bir dünyadayız.”
 
sayfa_4.jpg

“Zamanınızın küçük bir kısmını içeriye ve geçmişe bakarak geçirin! Büyük kısmını ise dışarıya ve ileriye bakmaya ayırın!”
 
IMG_2674.jpg

“Eskiden beri söylenen ‘değişmeyen tek şey değişimdir’ sözü bugün o kadar hafif kalıyor ki! Her yeni kuşak, topluma farklı beklentilerle katılıyor. Eski kuşaklarla yeni kuşakların içinde yaşadıkları dünya ve hayattan beklentileri o kadar farklı ki, ortak paydada çözüm üretmekte zorlanıyoruz.”
 
Batman-Rafinerisi-Ziyareti-6.jpg

“Sevdiğim ve inandığım bir Afrika atasözünün söylediği gibi: ‘Hızlı gitmek istiyorsan yalnız, uzağa gitmek istiyorsan beraber git.’ Biz uzağa gitmek istiyoruz. Uzun vadeli liderlik istiyoruz. Sürdürülebilirlik istiyoruz. Bu nedenle hep beraber gideceğiz. Yol boyunca birbirimize destek olacağız.”
 
sayfa_5_1.jpg

“Zamanın ruhu hep değişiyor, tarih boyunca hep değişti. Ancak onu okumamız ve adapte olmamız için bize verilen zaman kısaldı. Sanırım bugün herkesi zorlayan konu teknolojik gelişimin de inanılmaz etkisiyle değişimin hızlanması.”
 
DSC_9436.jpg

“Başarıyı sağlamak ve uzun yıllar sürdürebilmek için ilk şart olumlu bakış açısı ve kendine güven. Olumlu bakış açısı ve kendine güven bulaşıcıdır. Tabii hayalci bir iyimserlikten bahsetmiyorum. Gerçekçilikle beslenen bir iyimserlikten bahsediyorum. İyimserlik ve kendine güven; kişiye ve etrafına enerji verir.”
 
MVK_BMP-(24).jpg

“Hepimizin dileği: Zamanın ruhuna uygun, tüm seslerin ve renklerin zenginlik olarak algılandığı, bir arada huzur ve refah içinde yaşayabileceğimiz, çocuklarımıza gönül rahatlığıyla bırakabileceğimiz bir Türkiye.”
 
00002841.jpg

“Orta Doğu'da yayılmaya devam eden ateş açıkça gösteriyor ki ülkemizin refahı, istikrarı ve güvenliği için; komşularımızın da istikrarlı, demokratik ve sınır bütünlüğünü koruyabilen ülkeler olmaları şart. Kısacası, barış, demokrasi, insan hakları ve kalkınma!!! Bunlardan biri olmadan diğeri de olmuyor.”
 
IMG_6636-(1).jpg

“Başarıyı değerli kılan engellerdir. Engellere rağmen inanmaktır, engellere rağmen azmetmektir, engellere rağmen çözümü görmektir.”

a-(669).jpg