21 Haziran 2022

Mustafa V. Koç’un anısı eğitim gördüğü ilkokulun kütüphanesinde yaşayacak

Sadece iş insanı kimliği ve liderlik özellikleriyle değil, insani değerleriyle de silinmeyecek izler bırakan merhum Mustafa V. Koç’un anısı, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç tarafından, eğitim gördüğü ilkokulun kütüphanesinde yaşatılacak. Eski adı Maçka İlkokulu olan Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu’na teknik altyapısı, iklimlendirmesi ve dekorasyonuyla tüm ihtiyaçlara hitap edecek şekilde inşa edilen Mustafa V. Koç Kütüphanesi’nde 4 bine yakın kitaptan oluşan bir kitap seçkisi ve dizüstü bilgisayarlar yer alıyor.

Aramızdan erken ayrılışının üzüntüsünü hâlâ en derinden hissettiğimiz Mustafa V. Koç’un anısı, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç tarafından, eğitim gördüğü ilkokulun kütüphanesinde yaşatılacak. Eski adı Maçka İlkokulu olan Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu’na yapılan “Mustafa V. Koç Kütüphanesi”; Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgi Yücel, Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu Müdürü Asım Gökçe, Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla açıldı. Öğrenciler, Koç Ailesi’ne ithafen yazdıkları teşekkür mektuplarını okurken, iki öğrenci de konuklara bir keman dinletisi sundu.

Kütüphanede 4 bine yakın kitap yer alıyor
4 bine yakın kitabın yer aldığı Mustafa V. Koç Kütüphanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” kampanyası kapsamında yapıldı. Tüm teknik altyapıdan iklimlendirmeye ve dekorasyona kadar kütüphanenin inşaat sürecini Ark İnşaat takip ederken, ortaokul düzeyinde bir kitap seçkisinin oluşturulmasına Yapı Kredi Yayınları ve Koç Okulu katkı sağladı. Arçelik ise kütüphaneye 5 adet dizüstü bilgisayar ve bir klima bağışında bulundu.

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgi Yücel: “Kütüphanenin açılmasına verdikleri katkı ile öğrencilerimizin bilim ve kültür yolunda yapacakları yolculuğa destek veren Koç Ailesi’ne teşekkür ederim”
Mustafa V. Koç Kütüphanesi’nin açılış töreninde konuşan Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgi Yücel, “İşgal edilen toprakların geçmiş ile bağını koparmak için ilk olarak kütüphaneleri yakılıp yok edilir. Bu tarihten günümüze bir mesajdır. Bu mesajı doğru okuyan okulumuz da neslimizin kökleriyle bağını kitap üzerinden sağlamak amacıyla kütüphane  kurmaya karar vermiş. Köklü bir geçmişe sahip okulumuz önemli insanları yetiştirmiştir. İşte o insanlardan üçü de ülkemizin köklü ailelerinden olan Koç Ailesi’nin güzel evlatları olan Mustafa V. Koç, Ömer M. Koç ve Ali Y. Koç beyefendilerdir. İşte bu nedenle okulumuza açılan kütüphanenin yakın zamanda kaybettiğimiz merhum Mustafa V. Koç adına olması bizleri mutlu ediyor. Köklü geçmişe sahip okulumuzun  bilgi ve kültürle yoğrularak bu köklü geçmişi geleceğe taşıyacağına inancım sonsuzdur. Bu vesile ile kütüphanenin açılmasına verdikleri katkı  ile öğrencilerimizin bilim ve kültür yolunda yapacakları yolculuğa destek veren Koç Ailesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu Müdürü Asım Gökçe konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Merhum Mustafa V. Koç’u anmak, hayatı boyunca çok önemsediği yardımseverlik değerine bu vesileyle bir kez daha dikkat çekmek, adını okulumuzda yaşatmak, onu genç nesillere tanıtmak bizlere büyük onur verecektir. Ebedî Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Okul, genç beyinlere insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir’ sözünü ilke edinen okulumuzun öğrencileri, Mustafa V. Koç Kütüphanesi ile aydınlığa ve bilimin ışığına daha büyük coşkuyla ulaşacaklardır. Mustafa V. Koç Kütüphanesi, Cumhuriyetimizin hedefi olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller için çok anlamlı bir projedir. Bu ölümsüz eserin okulumuz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Okyar Tuncel: “Topluluk şirketlerimizin, Koç Okulu’nun ve Yapı Kredi Yayınları’nın katkısıyla Mustafa V. Koç Kütüphanesi’ni inşa etmekten büyük şeref duyduk”
Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel ise kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, “1971 senesinde o zamanki adıyla Maçka İlkokulu’ndan mezun olan merhum Mustafa V. Koç’un değerlerini yaşatmak adına bizlere bu kıymetli imkânı tanıdıkları için Milli Eğitim Bakanlığımıza ve okul yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum. Mustafa Bey aramızdan ayrılalı 6 sene oldu, zaman hızla akıp geçiyor. O hep hatıralarımızda kaldığı gibi iyi bir birey, babacan bir patron, bir elin verdiğini diğer elin bilmesini asla istemeyen bir hayırsever, sevgi dolu bir eş ama her şeyden önemlisi sevgi dolu bir baba ve bir veliydi. Kendisi ve kardeşleri bu sıralarda dersler gördü, bu okulun koridorlarında koştu oynadı. Kendisini bu kadar erken kaybetmiş olmamız bizi üzdüğü kadar, aynı zamanda Sayın Şeref Başkanımız Rahmi Koç’un da ifade ettiği gibi onu değerleriyle yaşatmak adına önemli bir vazife sunuyor. Medeniyet ve kültür adına en önemli savunucular olan kitaplar ve kütüphaneler, kuşaktan kuşağa çok önemli bilgileri, değerleri, toplumsal kültürü aktarıyorlar. Bizler de Topluluk şirketlerimizin, Koç Okulu’nun ve Yapı Kredi Yayınları’nın katkısıyla Mustafa V. Koç Kütüphanesi’ni inşa etmekten büyük şeref duyduk” dedi.
 
Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu Müdürü Asım Gökçe, törenin sonunda Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel’e, Mustafa V. Koç, Ömer M. Koç ve Ali Y. Koç’un çocukluk fotoğraflarının yer aldığı taş baskılar ve Mustafa V. Koç’un gençlik yıllarına ait bir fotoğraf hediye etti.








 

Fotoğraf galerisi