01 Nisan 2024

Arçelik’in iştiraki Singer Bangladesh’ten “Büyüme için Dönüşüm” atılımı

Singer Bangladesh, “Büyüme için Dönüşüm” isimli yeni atılımıyla Bangladeş’te başka bir örneği olmayan yeni konsept mağazalar, şirketin yeni vizyonunu simgeleyen yeni kurumsal ofis ve yeni beyaz eşya fabrikasını içeren bir dizi girişimi hayata geçiriyor.

Arçelik’in iştiraki Singer Bangladesh, düzenlediği basın toplantısıyla “Büyüme için Dönüşüm” isimli yeni atılımını duyurdu. Toplantıya Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Singer Bangladesh CEO’su Fairoz Haniffa, Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Çimen, Arçelik Sürdürülebilirlik, Kalite ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özkadı, Arçelik Güney Asya Bölgesel Pazarlama, İş Dönüşümü ve Büyüme Direktörü Handan Abdurrahmanoğlu ile Arçelik ve Singer Bangladesh'ten üst düzey yöneticiler katıldı.

Singer Bangladesh’in yeni atılımı Bangladeş’te başka bir örneği olmayan yeni konsept mağazalar, şirketin yeni vizyonunu simgeleyen yeni kurumsal ofis ve yılın ilerleyen döneminde açılması planlanan beyaz eşya fabrikası olmak üzere bir dizi yeni girişimi içeriyor. Singer Bangladesh, Koç Topluluğu ve Arçelik'in küresel uzmanlığı ve standartlarını Bangladeş'e taşıyarak müşteri deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Singer Bangladesh, 118 yıllık geçmişiyle Bangladeş’in dayanıklı tüketim sektöründe öncü konumda bulunuyor. Ülkede pazar lideri konumuna ulaşma hedefimizle çalışmalar gerçekleştiriyor, operasyonlarımızı adım adım dönüştürüyoruz. ‘Büyüme için Dönüşüm’ atılımımız, Singer Bangladesh’in yolculuğunda bir dönüm noktası niteliğinde. Yeni konsept mağazalarımız, yeni kurumsal ofisimiz ve fabrika yatırımımız bu dönüşümün sağlam temelini oluşturuyor. İnovasyon, müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilir ekonomik büyüme hedeflerimizle ülkede ilerlemeye kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

Can Dinçer sözlerine şu şekilde devam etti:

“Dayanıklı tüketim sektörüne ve Bangladeş halkının yaşamına katkıda bulunmak için küresel standartlarımızı ve uzmanlığımızı pazara taşıyoruz. Yeni kurumsal ofisimiz, çalışanlarımıza Arçelik'in ofis standartlarını ve olanaklarını sunacak. Konsept mağazalarımız, ilhamını Arçelik'in İstanbul'daki ödüllü mağaza tasarımından alıyor. Türkiye'deki perakende ve ticari dönüşüm yolculuğumuzun en iyi uygulamalarını Bangladeş'e uyarlıyoruz. Bangladeş'teki bu yeni yolculuğumuza eşlik etmek son derece gurur verici. Orta ve uzun vadede Singer Bangladesh'in üretim kapasitesini artırmayı ve Bangladeş'i bölge için bir üretim merkezi olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise fabrikadan çıkan ürünleri bölge ülkelerine ihraç etmeyi planlıyoruz. Singer Bangladesh ile teknoloji, mağaza ve iletişim yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Çimen, “Asya-Pasifik bölgesinin en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan Bangladesh’in ekonomisinin 2040 yılında trilyon dolarlık hacme ulaşacağı ön görülmekte. 2019 yılından bu yana Singer Bangladesh’te toplam 84 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Singer Bangladesh 2023 yılında da finansal performansını başarıyla sürdürerek 154 milyon dolar ciro elde etti. Bu dinamik ülkede küresel ölçeğimizi, yetkinliğimizi ve bilgi birikimimizi etkin şekilde kullanarak operasyonlarımızı genişletmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Singer’in imza atacağı başarılara tanık olmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.

Arçelik Sürdürülebilirlik, Kalite ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özkadı ise şu şekilde konuştu:

“Sürdürülebilirlik, kalite, dijitalleşme ve mükemmel müşteri deneyimi odağında küresel olarak operasyonlarımızı yürütüyor, faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda en iyi uygulamalarımızı hayata geçiriyoruz. Singer Bangladesh ile pazara girişimizden itibaren Arçelik’in uzmanlığını Singer’in köklü değerleriyle harmanlayarak müşteri memnuniyetinde iki kat artış sağladık. ‘Dünyaya Saygılı, Dünyaya Saygın’ vizyonumuzla enerji verimli ürünler ve üretim teknolojileri konusundaki bilgi birikimimizi Bangladeş’e taşıdık. Yeni fabrikamız, prestijli küresel yeşil bina sertifikası LEED Gold standartlarına göre inşa ediliyor. Kapsamlı yol haritamızla Bangladeş’te standartların ötesine geçerek Singer Bangladesh’i yeni zirvelere taşıyacağımıza inancım tam.”

Singer Bangladesh, Bangladeş dayanıklı tüketim sektörünün ilk konsept mağazasını başkent Dakka’nın Gulshan 1 semtinde açtı. İlhamını Arçelik'in İstanbul İstinye Park’taki ödüllü konsept mağazasından alan mağaza, küratörlü deneyim alanları ile tüketicilerin ürünleri satın almadan önce deneyebilecekleri sürükleyici bir perakende deneyimi sunuyor. Beko ile “mağaza içinde mağaza” tasarımının uygulandığı mağazada Singer ve Beko markalarından geniş bir ürün gamı sergileniyor. Singer'in yeni mağazasının tasarımı, Bangladeş'teki perakende alanları için yeni bir standart belirleyerek, geleneksel perakende yaklaşımını yeniden tanımlıyor. Singer, 2024 yılı içerisinde merkezi noktalarda daha fazla Singer | Beko konsept mağazası açacak ve Bangladeş genelindeki perakende mağazalarında aynı tasarım dilini uygulayacak.

Singer Bangladesh, kurumsal ofisini Gulshan 2 semtine taşıyor. Türk mimarlar tarafından tasarlanan yeni ofis, açık ofis tarzı çalışma alanı, iş birliği bölümleri, konferans salonu, ürün teşhir alanı, öğle yemeği odası, mescit ve sosyalleşme alanı gibi olanaklarıyla çalışanlara dünya standartlarında bir ofis deneyimi sunacak. Olanaklarıyla çevik çalışma biçimini, ekip çalışmasını, iş birliğini, yaratıcılığı ve ileri görüşlülüğü teşvik edecek.
Toplantıda ayrıca Singer Bangladesh’in yeni üretim tesisinin üretime başlamaya hazır olduğu da duyuruldu. Arçelik'in 78 milyon ABD doları yatırımıyla kurulan yeni fabrika, 4.000'den fazla istihdam olanağı yaratacak ve şirketin yerel üretime olan bağlılığının altını çizecek. Singer Bangladesh, ürünlerin %90'ından fazlasını yerel olarak üretmeye odaklanarak ithalata bağımlılığı azaltmayı ve güçlü bir yerel tedarikçi ekosistemini teşvik etmeyi amaçlıyor. Singer Bangladesh’in yeni fabrikası, sürdürülebilirlik alanında küresel bir yeşil bina sertifikası olan LEED Gold standartlarına göre inşa ediliyor.