27 Mayıs 2021

Hayatınızı kolaylaştıracak 5 e-posta eklentisi!

Gün içerisinde kaç e-posta alıyorsunuz? 5-10-20? Yoksa saymayı çoktan mı bıraktınız? Hepimizin de bizzat deneyimlediği üzere iş yaşamının ayrılmaz parçası olan e-postaları cevaplamak bile kimi zaman saatlerimizi harcamamıza neden olabiliyor. Peki, ama hayatımızı kurtaracak bir çözüm yok mu? Sorunun cevabı niteliğindeki bu e-posta eklentileri iş hayatınıza konfor kazandıracak!

Siz de e-postanın henüz icat edilmediği bir iş yaşamını tahayyül etmekte zorlanıyor musunuz? Çok değil bundan 20-30 sene önce yaşamımızda e-posta diye bir şey yoktu. Halbuki günümüzün modern iş yaşamı her gün posta kutunuza gelen onlarca maille bile tanımlanabilir. Hatta öyle ki bazen yoğunluktan hangi birine cevap vereceğinizi bile şaşırıyorsunuz değil mi? Üzülmeyin yalnız değilsiniz. Profesyonel iş yaşamı içerisinde bulunan her bireyin ortak derdi bu. Ancak yaşamın her alanında olduğu gibi bu konuda da ortada bir sorun varsa çözüm de çok uzaklarda değildir değil mi? İşte karşınızda üzerinizdeki yükü biraz olsun hafifleterek hayatınıza konfor ve kolaylık katacak olan e-posta uygulamaları…
 
Birden fazla maili yönetmek isteyenlere: Checker Plus
Eğer birden fazla hesaba sahip bir Gmail kullanıcıysanız ve bu hesapları gün içerisinde devamlı kontrol etmek durumundaysanız ya da hesaplardan birini daha az sıklıkla kontrol ettiğiniz için devamlı olarak önemli mailleri zamanında cevaplayamama korkusu yaşıyorsanız bu eklenti tam size göre. Zira size zamandan tasarruf ettirmenin yanında hayatınızı kolaylaştıracağına inandığımız Checker Plus, sayesinde gelen kutunuza her defasında erişmeksizin size gelen mailleri okuyabilirsiniz. Nasıl mı? Bu uygulama sayesinde mailleriniz Google Chrome üzerinde bulunan uzantılar/eklentiler bölümüne bildirim olarak gelir siz bu eklentideki Checker Plus ikonuna tıkladığınızda maillerinizi eşzamanlı olarak eklenti üzerinden okuma, okundu olarak işaretleyebilme, cevap yazma ve hatta silme konforuna sahip olursunuz. Ayrıca eklenti kısa yolunda okunmayan maillerinizin sayısını görme ve kısa yola tıklayarak mailleri görüntüleme şansına da erişirsiniz. Mail geldiğinde ilk önce bilgisayarınızda sağ alt tarafında bir bildirim görürsünüz, daha sonra da yukarıdaki mektup ikonu kırmızı yanıp sönmeye başlar. Bu uzantının Chrome kapalı olsa bile çalışabilme özelliğine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Siz planlayın, o göndersin: Boomerang
Bazen işlerin yoğunluğundan, bazen acil bir görüşme ya da toplantıya girmek zorunda olduğunuzdan atılması gereken bir maili zamanında atamadığınız oldu mu? İşte bu sorununuza çözüm Boomerang’ta saklı. Bir e-posta zamanlayıcısı olan Boomerang sayesinde mailinizi hangi saatte göndermek istediğinize karar verebiliyorsunuz. Hızın her şey olduğu günümüzde erkenden atılması gereken mailleri zamanlayıp kalan işlerinize odaklanarak güne devam etmek büyük bir konfor değil de nedir? Boomerang’ın ayrıca gönderdiğiniz e-postaya yanıt gelmediğinde hatırlatma da yaptığını söylemekte de fayda var.

Hız her şeydir diyenlere: KeyRocket
Kimi zaman sadece mal yazarak günü yarıladığınız oldu mu? Kimin olmadı ki değil mi? Yapılacak onlarca iş ve yetmeyen zamandan muzdaripseniz KeyRocket tam size göre. Eğer pratiklik ve hız her alanda olduğu gibi mail yazma konusunda da anahtar kelimelerinizse… KeyRocket, her gün onlarca mail yazmak zorunda kalanlar için bulunmaz bir nimet zira klavye kısa yolları konusunda sizi uyararak bu kısa yolları öğrenmenize ve klavye üzerinde hakimiyet kurmanıza olanak sağlıyor. KeyRocket sayesinde kısa sürede eskisine oranla daha hızlı klavye kullanmaya başlayarak zamandan tasarruf ediyorsunuz. Örneğin, bir şeyi kopyalayıp mail iletisine yapıştırmak istediğinizde önce menü bara gidip kopya seçeneğine tıklayıp sonra iletinin üzerine gelip yapıştır seçeneğine tıklayacaktınız. İşte tam bu esnada KeyRocket size Ctrl+C tuşlarına basıp kopyalama, Ctrl+V tuşlarına basarak da yapıştırma eylemini kolayca gerçekleştirebileceğinize dair bir bildirimde bulunuyor. Başlangıçta zor gelse de zamanla bilinçdışı bir şekilde ezberleyerek el yordamıyla bu kısa yolları kullanır hale geliyorsunuz. Ayrıca KeyRocket sayesinde Microsoft Word, Excel ve PowerPoint için gerekli olan 1.200'den fazla kısa yolu da öğrenebiliyorsunuz. Nasıl denemeye değer değil mi?

E-postam okundu mu okunmadı mı derdine son: Yesware
Bir e-posta gönderdiğimizde pek çoğumuzun ortak kaygısıdır gönderdiğimiz kişi tarafından okunup okunmadığı. İşte Yesware tam da bu soruna çözüm sunacak türden bir eklenti. Eğer mailin içine link de eklemişseniz bağlantı izlemeyi etkinleştirmeniz halinde o linke tıklanıp tıklanmadığına dair de size bilgi veriyor. Özellikle satış ve pazarlama sektöründe varlık gösteriyorsanız ve müşterilerinize e-posta pazarlaması yapıyorsanız bu eklenti tam size göre.

Ekibini hatasız yönetmek isteyenlere: Taskforce
TaskForce, Chrome, Firefox ve Safari için kullanılabilen bir uzantı. Misyonunu “Üretkenliğinizi artırıp çalışma hayatınızı kolaylaştırarak size zaman ve para kazandırmak” olarak tanımlayan Taskforce, gelen kutunuza düşen mailleri görevlere dönüştürmenize yardımcı olmanın yanında yapılacaklar listesi oluşturmanıza da fırsat veriyor. Hatta bu listeleri ve görevleri ekibinizin diğer üyeleriyle de paylaşmanıza olanak sağlıyor. Yani özetle her bir kişi için ayrı ayrı hazırlanan görev listeleri ya da görevlerin yazılı olduğu karmaşık excel tablolardan oluşan onlarca mail yazmaya son!