21 Ağustos 2023

"Koç Grubu ile çalışmak bir ayrıcalık"

Düzce Merkez ve Sakarya Hendek Aygaz bayisi Say Petrol’ün sahibi Yusuf Çelebi’nin yolu Koç Grubu ile bundan tam 24 sene önce kesişmiş. Bu 24 yıl boyunca Aygaz’ın Koç Grubu’nun gücünü her zaman hissettiklerini söyleyen Çelebi, Koç Grubu’nun kendileri için sunduğu fırsatlardan çok memnun olduğunu ifade ediyor. Çelebi, iş hayatını, Koç Grubu ile ilişkilerini ve çok daha fazlasını Koçbayi okurları için anlattı…
 
Kısaca sizi tanıyabilir miyiz? Koç Grubu ile yollarınızın ne zaman ve nasıl kesiştiğini anlatır mısınız?

Şirketimiz 1982 yılında şahsımın ilk iş tecrübesi olan elektrik plan-proje, elektrik malzemeleri ile ticaret hayatına başladı. 1993 yılında faaliyet alanlarına inşaat ve müteahhitlik hizmetlerini kattık ve günümüze kadar olan süreçte çeşitli iş kollarında faaliyet gösterdik. Koç Grubu ile ise yollarımız 1999 yılında kesişti. Önce Aygaz'ın Düzce ana bayili olduk ve aynı sene beyaz eşya sektöründe Altus’un bayiliğini aldık. Aslında Aygaz bayiliğine uzun süre önce talip olmuştuk. Her fırsatta Aygaz’a talip olduğumu yöneticilere bildiriyordum ve ilk boşlukta bize nasip oldu. Bu yüzden Aygaz’ın kıymetini iyi bilirim.
 
Aygaz, 62 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin en önemli markalarından biri. Bu kadar köklü bir şirketin iş ortağı olmak sizin için ne ifade ediyor?
 
Bizim Aygaz ile olan geçmişimiz 24 seneyi aştı. Bu geçen 24 yılın her anında, Koç Grubunun bir üyesi olduğumuzu fark ettirmesi, her koşulda biz bayilerine bir aile olduğumuzu hissetirmesi, hiç bir zaman bizi unutmaması ve yaşanan her türlü zorluktan hep beraber omuz omuza verip çıkmamızı sağlaması bana her zaman ‘İşte Aygaz’ın gücü’ dedirmiştir.
 
Aygaz'ın başarısında bayiler olarak nasıl bir rolünüz olduğunu düşünüyorsunuz?
 
Nasıl ki Koç Grubu Türkiye’de gücünü göstermiş ve duyurmuşsa biz bayiler de tarafımıza verilen bölgelerde aynı özveriyle kendimizi gösterdik ve duyurduk. Aygaz’dan aldığımız çalışma ahlakı ve düzenini biz de müşterimize sunuyoruz. Bölgemizde Aygaz’ın kalitesini her zaman müşterilerimize hissettirdiğimize inanıyoruz.
 
Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz? Ekibiniz ve sizin müşteri iletişimi konusunda özel olarak yaptıklarınız ve dikkat ettikleriniz var mı? Müşterilerle doğru ve güvenilir iletişimi sağlamanın sizce püf noktası nedir?

Şirketimizde 50 çalışma arkadaşımız bulunuyor. Müşteri iletişiminde şahsım ve çalışma arkadaşlarımız, büyük bir aile olduğumuzu müşterilerimize hissettirmeyi başarıyor. Çünkü her ay  müşterilerimizi yüz yüze ziyaret ederiz ve onların özel ve üzücü günlerini bilir, yanlarında oluruz. Bunu tam 24 yıldır aynı şekilde yapıyoruz. Güvenilir iletişimin püf noktasının buradan geçtiğine inanıyorum.
 
İşinizin keyifli ve zor yanlarından bahseder misiniz?
 
Aygaz’ın güçünden dolayı müşteri iletişiminde zorlanmamamız ve verdiğimiz hizmetin karşılığını almış olmamız işin keyifli yanı. Zor yanları ise, bölgemizde Aygaz’ı en güzel şekilde temsil etmek ve Aygaz kalitesini devam ettirebilmek için ben ve ekibimiz gece gündüz özveri ile çalışıyoruz. Tamamen müşteri memnuniyeti odaklıyız, çünkü Aygaz her zaman en iyisi olmalı
 
Aygaz olarak içerisinde yer aldığınız enerji sektörü de değişiyor ve gelişiyor. Sizce sektöre adım attığınız zamandan bu yana neler değişti, siz sektörünüzün geleceğini nasıl okuyorsunuz?
   
Sektörün 2000’li yıllardaki sektörün yoğunluğu ile günümüzün arasında çok fark var. Aygaz her dönem teknoloji çok yakından takip ederek bizlere sunmuştur. Kampanyalar ve mobil uygulamalar ile daima bir adım ilerde olarak sektörün geleceğine yönelik yatırımların alt yapısını her zaman önceden görmüş ve hazırlanmıştır. Her gecen gün daralan sektörde Aygaz’ın yenilikleri biz bayileri rahatlatmıştır. Buna örnek olarak kamp ve outdoor ürünleri gibi farklı malzeme türleri ile satışlarımızı artırmasını verebiliriz.

duzce2.jpg
 
Çalışma hayatında sahip olduğunuz başarıyı neye borçlusunuz? Bulunduğunuz bölgede tercih edilmenizin en önemli sebebi sizce nedir? İş hayatında sizin için en önemli olan değerler nelerdir?
 
Çalışma hayatında bizi başarıya getiren en büyük etkenin işimizi severek yapmamız olduğunu söyleyebilirim. Aygaz’dan aldığımız çalışma ilkelerini personelimize sunup benimsemelerini sağlamamız ve müşteri memnuniyetini ilk sıraya almamız, tercih edilmemizin en önemli nedenleri arasında yer alıyor.
İş hayatında bizler için en önemli olan değer müşteri memnuniyeti. Müşterilerimiz memnun olduğunda zaten her şey yolunda demektir.
 
Koç Grubu içerisinde yer almanın ayrıcalıklarını nasıl hissediyorsunuz? Koç Topluluğu’nun iş yapış kültüründe sizi en çok etkileyen şey nedir?
 
Koç Grubu ile çalışmak bir ayrıcalık. Çünkü biz öncelikle biliriz ki, Koç Grubu bayilere değer verir. Daralan sektörde biz Aygaz bayileri için sunmuş olduğu SENDEO acenteliği bunun en büyük örneğidir. Biz her zaman Koç Grubuna güvenmişizdir ve bizlere sunmuş olduğu her bayiliği sorgusuz kabul etmişizdir. Bir işte Koç Grubunun imzası varsa o iş gerçekten yapılır ve başarılı olur. 
İş yapış kültüründe ise teknolojiyi ve sektörde daralan veya artan ivmeleri görüp, doğacak olan aksaklıkları önceden sezip gereken bütün olasılıkları önceden hazırlanması bize etkileyen bakış açısıdır.
 
Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen deprem felaketi hepimizi can evinden vurdu. Siz de 99 yılında Düzce depremini yaşamış bir bölge olarak bu süreçte neler hissettiniz, neler yaptınız?  Koç Topluluğu hem çalışanları hem bayileri ile toplumsal meselelerde öncü rol oynuyor. Bu topluluğun bünyesinden yer almak size ne hissettiriyor?
 
Öncelikle yaşamış olduğumuz asrın felaketi olarak adlandırılan  Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde can veren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten ülke olarak büyük kayıp verdik. 99 depremini yaşayan ve sevdiklerini kaybeden bizler bu durumu çok iyi biliriz.
Sizlerin de dediği gibi Koç Topluluğu toplumsal meselelerde her zaman önde rol almıştır. 99 depreminde de ilk günden itibaren biz bayilerinin ve halkımızın yanında olmuştur. Koç Topluluğu’nun bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum, toplumsal sorunlardaki duruşu bana güven veriyor. Koç Grubu bünyesinde olduğumuz için toplumsal sorumluluklarda her zaman önce rol almak, insani sorumluluğumuzu hatırlatıyor.